Кодът задължителен и за стационарните телефони

Четвъртък, 24 Февруари 2011 12:03

Телефон
По нова система ще избираме вече номерата на стационарните телефони. Промяната влиза в сила от 10 март.

При всяко телефонно обаждане ще набираме и кода на населеното място от 10 март. В Перник с 076 ще търсим дори съседите от същия вход. Всички повиквания ще стават задължително с кода, дори и в рамките на града. Задължителното избиране на телефонен код трябваше да стартира още от януари, но бе отложено. От 10-ти март обаче то влиза в сила, съобщиха от Комисията за регулиране на съобщенията. Промяната е заради започналата преносимост на фиксираните телефонни номера. Спешните номера като 150 и 112 ще се избират по стария начин. Променя се и избиране на кратки номера за регионални услуги. Ако на перничанин му притрябва точно време, той ще трябва да набере "076 180", а не както досега само 180. Промяната няма да повлияе върху размера на сметките за телефон. Поне половин година ще ни подсещат за смяната. В рамките на шест месеца след въвеждане на новата услуга ще се включва гласово съобщение с текст, поясняващ изискването за набиране на префикс и код пред абонатния номер.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.