Пропаднал е пътят за София през Мало Бучино

Вторник, 22 Февруари 2011 13:52

Изглед Перник
Пътят, свързващ Големо Бучино и Мало Бучино е пропаднал, съобщиха от "Организация и безопасност на движението" в Община Перник.

 

Николай Петров, ръководител на звеното по организация и безопасност на движението в община Перник, съобщи тази сутрин, че е пропаднал пътят, свързващ Голямо и Мало Бучино, а също и града ни със Софийска община. Причината е в голямото количество разтопен сняг и преминаващите тежки машини при изграждането на автомагистрала „Люлин“. Поради заледяване и разцепване на пукнатините асфалтът е пропаднал. Като цяло четвъртокласната пътна мрежа в общината е проходима. Тази сутрин екипите почистваха и опесъчаваха пътищата в района на селата Драгичево, Голямо Бучино, Студена, Боснек, Чуйпетлово и пътя до Държавната дивечовъдна станция в землището на с. Витошко. Всички шосета от републиканската пътна мрежа в областта са проходими при зимни условия – информираха от Пътно управление – Перник. Почистени и опесъчени са направленията за Кюстендил и Кулата. След спирането на снеговалежа тази сутрин е започнало почистването на третокласната пътна мрежа в Трън и Брезник. 54 машини за почистване и опесъчаване работят на територията на цялата област. Според Румен Сачански, директор на Областното пътно управление, няма причини за тревога, защото количеството на падналия сняг е малко, а температурите са благоприятни и няма опасност от заледяване.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.