Тарифи за такситата и в Перник

Понеделник, 21 Февруари 2011 14:44

Таксита
Пернишките таксиметрови шофьори подкрепят идеята за регламентирани тарифи на километър. Собствениците на таксита обаче искат да се фиксират само минималните стойности.

Около пет са таксиметровите фирми, които извършват легален превоз на пътници на територията на Перник. Представители на бранша днес застанаха пред камера на телевизия „Кракра“, за да кажат, че не са против регламентираните тарифи на километър, но според тях не бива да се поставя таван за цената на услугата. Най-далечната дестинация, до която возят пернишките таксита, е Кралевски път. Пътникът, ако е сам, заплаща в едната посока около 8 лева и 50 стотинки за услугата. Близо пет лева от тази сума е стойността на изразходваното гориво, казват таксиджиите, никой не брои разходите по поддръжка на автомобила, винетката, данъка. Като се сложат и лизинговите вноски за колата, целият приход се стопява, жалват се заетите в бранша. По отношение на колегите си от столицата, които пък одрусвали чужденците, превозвайки ги от аерогарата до центъра на София, перничани проявиха солидарност. Техните аргументи са, че цените в Берлин, Стокхолм или който и да било друг европейски град за какъвто претендира и София, тръгвали от 3 евро нагоре. За Перник обаче левче за километър е приемлива цена, смятат таксиджиите.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.