ПРИКЛЮЧИ УКРЕПВАНЕТО НА СВЛАЧИЩЕТО В ПЛАНИНИЦА

Петък, 04 Февруари 2011 14:24
Приключи проектът за укрепване на свлачището в село Планиница. Свлачището в с. Планиница съществува от 2005 г. и засяга терен с площ от около 6.72 дка. При активизирането му е са били прекъснати уличното платно и водопровод, деформирани са масивни сгради и са разрушени стопански постройки. Проектът за укрепване на свлачището е на стойност 895 578 лв. и се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие,” съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие в размер на 761 241, 30 лв.
Кметът на Перник Росица Янакиева подчерта, че перфектното му изпълнение повишава авторитета на общината.
Инженер Михаил Михайлов представи детайлите на проекта.
Кметският наместник на Планиница Андрей Славчев благодари на жителите на селото за проявеното разбиране и съобщи, че рязко е нараснал интересът към закупуване на парцели в селото.
Друг проблем на населеното място е водоснабдяването от местен източник. Съоръженията не се поддържат от оператор и потребената вода не се инкасира, поради което отговорността на хората е занижена, а разхищението на животворната течност не може да се контролира. Водят се преговори с ВиК, но на този етап кметският наместник изказа благодарност към Община Перник за това, че поддържа водопроводната система в селото.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.