Хлябът с нова цена в Перник

Петък, 04 Февруари 2011 12:54
Поскъпна хлябът в Перник. Търговците прогнозират, че цената на насъщния ще продължи да се покачва.
Най-масово купуваният хляб от 800 гр. вече струва 1,10 лв. , този от 700 гр. се продава срещу 1 лв., а питките от 500 гр. стигнаха цена от 70 ст. Търговците очакват стойността на хляба да скочи още и да достигне 1,40-1,50 лв. Причината е в по-високата цена на брашното.
Поскъпване на основните храни бе отчетено през януари, сочат данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Само за последния месец те са се покачили с 1,2%. По-висок ръст има при цените на брашното, млечните продукти, захарта, кренвиршите и трайния салам.
На годишна база най-сериозното поскъпване е било при някои зеленчуци. Така например чесънът е увеличил цената си със 115%, картофите – с 44 на сто. Висок ръст има и при олиото и брашното. През януари цената им е била по-висока съответно с 46 и 32 на сто спрямо януари 2010 г. Млечните продукти са поскъпнали над 20 на сто, а рибата – с 10%. Има намаление в цените на яйцата – 25%, и месни продукти – 4%, сочат още данните на статистиката.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.