СЪДБАТА НА РУДАРСКАТА МИНЕРАЛНА ВОДА

Четвъртък, 27 Януари 2011 14:22
Държавата ще предостави на Община Перник за безвъзмездно ползване и управление минералната вода в находище „Рударци“. Срокът на ползване ще бъде 25 години. Минералната вода от находището в „Рударци“ по закон е изключителна държавна собственост. С промените в закона за водите в часта му, регламентираща ползването им, се дава право на общините да стопанисват приородните ресурси на тяхна територия.
Някои от местните обаче са скептично настроени към проектите относно водното находище.
Държавата предвижда да предостави за управление и ползване на общините минерални води от находища, за които няма издадени концесии за добив на минерални води и не са подадени молби за предоставяне на концесии на минерални води; няма издадени разрешителни за водовземане за питейно-битово водоснабдяване на повече от една община или да са дадени разрешителни за ползване на 51 на 100 от утвърдените ресурси на дадено находище.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.