79 свободни работни места, заплатите ниски

Четвъртък, 27 Януари 2011 13:47
79 са свободните работни места, обявени тази седмица в Дирекция „Бюро по труда“ в Перник. Ниски трудови възнаграждения се предлагат за обявените свободни позиции в Бюрото по труда в Перник. За длъжности с високи образователни изисквания е фиксирана минимална работна заплата, например рехабилитатор или кинезитерапевт.
Набират се механизатори, комбайнери и трактористи, като кандидатите е необходимо да имат завършено средно образование, професионален опит и шофьорско удостоверение за категориите А, В, С, Д и Е. Търсят се също кредитни консултанти, застрахователни агенти, шивачи и гладачи, медицински сестри, бармани и огняри. Най-високото предлагано възнаграждение е за позициите логопед и сурдопедагог на деца с увреден слух, съответно 450 и 462 лева.
8, 57 % е било нивото на безработицата в областта през месец декември 2010. То е по-ниско от отчетеното общо за страната - 9, 24 %, но бележи завишаване в сравнение със същия период през миналата година. 5 817 души са регистрираните безработни в Област Перник. Сред тях преобладават тези със средно образование – 3 357, с основно и по-ниско – 1 896 и 564 висшисти. Сред хората, останали без работа, най-много са представителките на нежния пол. Общият брой на незаетите жени в областта е 3 257, от които 1 058 са на възраст до 29 години, а 1 640 са трайно безработни.
През месец декември 2010 година 116 души са намерили препитание чрез програми и мерки за заетост.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.