Отварят „зелени“ работни места

Вторник, 25 Януари 2011 12:31
2 100 трайно безработни лица от цялата страна ще бъдат назначени след вразкриването на „зелени“ работни места. Възможността е заложена в Националния план за действие по заетостта през 2011 година. Чрез Националния план за действие по заетостта за 2011 г. са осигурени 3 024 000 лв. за разкриване на „зелени” работни места, като ще бъдат наети 2 100 лица. Ангажираните по програмата ще получават по 240 лева на месец за половин година, ще бъдат предвидени платен годишен отпуск и разходи за болнични.
Първата процедура за субсидирането и разкриването на „зелени” работни места ще стартира през февруари тази година. Работодателите ще могат да получат информация за нея от местните бюра по труда. Очаква се през 2012 година да се осигури по-голямо финансиране по мярката, за да могат по-голям брой работодатели и безработни лица да се възползват от нея. В зависимост от успеха й е възможно за следващия програмен период да се обмислят варианти за ползването на европейските фондове.
„Зелени“ работни места ще бъдат разкрити в добивната и преработващата промишленост, производството и разпределението на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива, доставянето на води, канализационните услуги, управлението на отпадъци и възстановяване, строителството, транспорта, административните и спомагателните дейности.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.