Земеделци се бавят за пререгистрация

Понеделник, 24 Януари 2011 13:29
Земеделсдките производители от региона реагират мудно на кампанията по пререгистрацията. До момента не повече от 20 човека са подали документи в земеделските служби в общините. Кампанията по пререгистрация на земеделските производители започна на трети януари и ще продължи до 25 март. Това е срокът, в който трябва да се подадат заявленията. Той обаче не се отнася за земеделците, които ще се регистрират за първи път. През 2010 година с официална регистрация като земеделски производители в областта бяха 600 човека. За съжаление до момента не повече от 20 са заявили желание да подновят статута си. Директорът на областната земеделска дирекция Радослав Радославов изрази притеснение, че малко преди да изтече регламентираното време в службите ще се изсипят болшинството от производителите и така ще затруднят работата на чиновниците. Радославов апелира да не се чака последния момент, а заявленията да се подават сега.
За пререгистрацията се изискават лична карта, карта за идентификация от регистър БУЛСТАТ-за физически лица, а за юридическите - удостоверение за активно състояние на съдебната регистграция. Необходим е също така документ, доказващ правното основание за ползването на земята. Производителите, които извършват дейности с първични фуражи, подават декларация, в пакета от документи трябва да има и четливо, и коректно попълнени анкетни карти за площта на стопанисваната земя и описание на ушните марки на животните, което да е заверено от ветеринарен лекар.
Радослав Радославов предупреждава, че след 25 март пропусналите възможността за преригистрация ще загубят правата си за цялата 2011та година.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.