Елхите на пазара – по 15-16 лева

Петък, 17 Декември 2010 14:10
Между 10 и 16 лв. се продават коледните дръвчета в Перник. За да улеснят купувачите, търговците вече ги предлагат с кръстачки. Дръвчетата, които може да си закупите, са с различа височина, според желанията ви. Ако имате повече пространство, може да си купите и по-голямо дърво, но според продавачите, перничани си вземат за вкъщи елхички, високи до метър, метър и половина. Рядко хората се спират на по-високо дърво. Ако това се случи, то изборът е за фирми и учреждения. За повечето ни съграждани обаче и цената се оказва водеща при избора на коледно дърво. Не са малко хората, които вече се отказват от живото дърво и предпочитат изкуственото, което са хем по-чисто, но и щади природата.
Освен отрязани дръвчета, се предлагат и такива в саксия, които след това могат да бъдат засадени в градината. Тяхната цена обаче е значително по-висока. Тя започва от 22 лв. за най-малките и стига до 50-60 лв. Цените на изкуствените елхи също варират според размера. Най-малките са по 2-3 лв. Високите пък стигат до 50 лв. Предлагат се в два цвята – зелен и сребрист. Според продавачите хората ги харесват, защото не им падат игличките. Освен това инвестицията е еднократна. След празниците прибирате елхата на тавана или в мазето и я изваждате следващата година.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.