НОВИТЕ ВИНЕТКИ СЪС ЗАЩИТА

Понеделник, 13 Декември 2010 14:41
От тази седмица пускат за продажба новите винетки за 2011 година. Първоначално те ще се разпространяват в Областните пътни управления в страната и по граничните пунктове. Агенция "Пътна инфраструктура" не се ангажира със срок, в който те ще бъдат пуснати за продажба и в бензиностанциите, тъй като това зависи от разпространителите. Винетките през 2011 г. ще бъдат с нови защити, които затрудняват фалшифицирането им. При тях са въведени някои от елементите за защита, които са включени в новите документи за самоличност. Детайлизиран е номерът на холограмата.
Няма съществена промяна в дизайна на винетката. Най-съществената е собственоръчното вписване на регистрационния номер на автомобила. Това се налага предвид изключително големият брой граждани, които притежават повече от един автомобил и сменяват един и същ стикер на автомобилите, които използват. Всеки, който си закупи винетка, трябва да отлепи част от предпазното фолио и ръчно да изпише регистрационния номер на превозното си средство. Целта е да се предотврати практиката недобросъвестните граждани да си изтриват регистрационния номер. Винетката се залепва върху долната дясна част на предното стъкло на автомобила и е с по-голям размер от миналогодишната.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.