Проблеми с автобусите за София заради снега

Понеделник, 13 Декември 2010 14:04
Първият обилен снеговалеж за тази зима не попречи на нормалното функциониране на железопътния и автобусния транспорт в Перник, показа проверка на телевизия „Кракра“. Влаковете се движат по разписание и засега железопътният транспорт е сигурен и надежден, установи тази сутрин екип на Телевизия „Кракра“. Падналото количество сняг не затруднява движението на композициите и гражданите спокойно могат да предприемат пътуванията, които са планирали. Тази сутрин с 90 минути закъсня влакът от Благоевград, който по разписание трябва да пристигне на гара Перник в 8 часа и 3 минути. Причината обаче не е в климатичната обстановка, а - в повреда на локомотива.
По разписание се движеха по градските и междуселищните линии и автобусите на „Пътнически превози“ ООД.
Представителите на частни превозвачески фирми също увериха, че спазват разписанието и нямат затруднения заради снеговалежа. Те споделиха, че проблеми могат да възникнат само по линията Перник-София и реалността оправда опасенията им. Още тази сутрин имаше отменени курсове.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.