ЧЕЗ - готовност за стачка

Понеделник, 07 Април 2008 17:39
Ако ръководството на ЧЕЗ Електро като работодател не подпише днес стачното споразумение, от 10 април започваме ефективни стачни действия, заяви председателят на синдикат „Подкрепа“ към Електроразпределение Перник Валери Велев Всички служители и работници в дружеството имат готовност за това. Ще отстояваме исканията си докрай и не сме склонни на компромиси, допълни той.
На регионалния си съвет ръководството на СРС „Подкрепа“ реши напълно да подкрепи основателните искания на работниците в ЧЕЗ, заяви председателят на синдиката в областта Любомир Жотев.
Това категорично е заявено в декларация, адресирана до министъра на енергетиката, до министъра на социалната политика, до областния управител на Перник и до борда на директорите на разпределителното дружество.
Синдикалистите настояват за незабавно изпълнение на исканията на протестиращите за повишаване доходите и подобряване условията на труд в съответствие с европейската социална харта, ратифицирана от българския парламент и ползаваща се с приоритет, съгласно Конституцията.
СРС „Подкрепа“ настоява за незабавно прекратяване на съкращенията, отменяне на заповедта за тримесечно отчитане на електроенергията и подписването в най-кратки срокове на нов колективен трудов договор.
Всички работещи имат право на справедливо възнаграждение за поддържане на нормално жизнено равнище за тях и техните семейства, се казва в заключение на декларацията.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.