Променят движението за Сурва в Перниик

Сряда, 25 Януари 2012 18:27
Сурва
Променят движението и местата за паркиране в центъра на Перник заради предстоящия Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва 2012″.
Затварят се за движение в дните на фестивала -27 и 28 януари – някои улици в централната градска част и се забранява паркирането на местата, където ще се събират и дефилират групите. На необходимите места ще бъдат монтирани пътни знаци, указващи забраните. Ето списъка на улиците и часовете, в които са валидни тези промени:

На 27.01.2012г. – петък
1. Ограничава се движението и   се забранява паркирането  на  МПС по ул. ,,Св.  Св. Кирил и Методий ”  в отсечката от ,,Детмаг” до сладкарница ,,София”  за времето от 13.00ч. до 18.00ч.
2. Забранява се движението и паркирането на МПС в посока паркинга зад Двореца  на културата и при парковата алея за времето от 15.00ч. до 21.00ч. от ул. ,,Брегалница”   към    Двореца на културата.
3. Забранява се паркирането на паркинга на ул.,,Физкултурна ” зад Държавния архив, от 15.00ч до 21.00ч.
На 28.01.2012г.  – събота
1. Забранява се движението и паркирането на МПС по ул. ,,Радомир”, ул. „Св.Св. Кирил и Методий” – от Детмаг до пресечката и с ул. ,,Раковски” по ул. ,,П.Каравелов” – от светофарите при хотел ,,Струма” до ул. ,,Кракра, по ул. ,,Ал. Батенберг” – от ул. ,,Търговска” до  ул. ,,Кракра”, по ул. ,,Кракра” – от пресечката с ул. ,,Батенберг” до паркинга при Общински младежки дом, включително – от 09.00ч.до 18.00ч.
2. Забранява се паркирането на МПС на паркинга зад Държавен архив на ул.,,Физкултурна” от 09.00ч. до 21.00ч.
3. Ограничава се движението на МПС по ул., ,Брегалница” от 09.00ч. до 21.00ч.
4. Забранява се движението и паркирането на МПС по парковата алея от ул. ,,Брегалница” към Двореца на културата от 12.00ч. до 18.00ч.
На 29.01.2012г.  – неделя
1.    Забранява се движението и паркирането на МПС по ул. ,,Радомир”, ул.Св. Св. Кирил и Методий” – от ,,Детмаг” до  пресечката с ул. ,,Раковски”, по ул. ,,П.Каравелов”- от светофарите при хотел ,,Струма” до ул. ,,Кракра” по ул. ,,А. Батенберг” – от ул. ,,Търговска”  до ул. ,,Кракра”, по ул. ,,Кракра” – от пресечката с ул. ,,Ал. Батенберг” до паркинга при Общински младежки дом, включително – от 09.00 до 18.00ч.
2.    Забранява се паркирането на МПС на паркинга зад държавен архив на ул.,,Физкултурна” от 09.00ч до 21.00ч.

3. Ограничава се  движението на МПС по ул. ,,Брегалница”, от 09.00ч. до 21.00ч.
4. Забранява се движението и паркирането на МПС по парковата алея от ул.,,Брегалница”  към Двореца на културата от 12.00ч. до 18.00ч.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.