Популярният автор Калин Терзийски идва в Перник

Четвъртък, 15 Декември 2011 16:00
Калин Терзийски
Популярният автор Калин Терзийски идва в Перник, за да се срещне със свои почитатели. Творецът, чието име е сред най-търсените от съвременните автори, ще бъде в Арт салона на 20 декември от 17, 30 ч. Калин Терзийски е сред съвременните автори, чието творчество предизвиква истински интерес, а личността му е в центъра на най-актуалните събития. Носител е на годишната награда за литература на Европейския съюз за изгряващ автор.Той завършва ВМИ в София и специализира психиатрия, но работи като дърводелец, санитар и дори медицинска сестра. Практикува и специалността си в Държавната психиатрична болница „Свети Иван Рилски“ в кв. Куило, Нови Искър. Успоредно с това започва да пише за вестници и списанията: SAX, Егоист, Клуб М, Ева, Едно, Night life. През 2000 година напуска работата си на лекар и се отдава изцяло на писането. Работи като сценарист в телевизии и радиа. В годините от 1996-та до 2010- та работи като сценарист в предаванията: Квартал, Лица, Каналето, Досиетата Хъ (Дарик радио), Шаш, Пълна лудница. През 2003 участва в провеждането на обществените експерименти на Мартин Карбовски (Мартин Карбовски, „Обществен eXperiment“, София 2003, изд. Сиела 2007). През 2006 заедно с Мартин Карбовски и Ангел Константинов създава литературния клуб „Литертура*Диктатура“. В него членува и брат му – писателят Светослав Терзийски. През март 2010 учредява, заедно с група водещи сценаристи, Сдружение на българските телевизионни сценаристи (СБТС). Учредител е и на Асоциация на писателите в България. През 2009 и 2010 участва в организирането на популярните публични четения „Зачитане”, чийто основен организатор е поетът Стефан Иванов. Издал е четири сборника с разкази и две стихосбирки, участва в няколко общи проекта на литературния клуб „Литература*Диктатура“, чийто продукти са три книги. През 2010 издава романът „Алкохол“, написан в съавторство с Диана Драгоева. „Алкохол“ е автобиографичен роман двояко — веднъж чрез споделените лични преживявания и втори път като базиран върху опита на автора при терапията на алкохолизъм в работата му като психиатър. През 1997 получава присъда за дребно хулиганство за политически протест, задето е запалил огън на площада пред сградата на Народното събрание, заедно с Мартин Карбовски.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.