Читалище Съзнание започва предколедни изяви

Четвъртък, 15 Декември 2011 15:36
Читалище Съзнание
Поредица от предколедни прояви започна читалище "Съзнание-1922 г." в кв. Мошино. Шах турнир и поетична вечер в един ден ще заредят с празнично настроение перничани. Поредица от предколедни прояви събират перничани в читалище „Съзнание-1922 г.“ в кв. Мошино в Перник. На 16 декември от 10.00ч започва Коледният турнир по шах за ученици от V до VІІІ кл. Освен членовете на Клуба на шахматиста, са поканени да участват ученици от всички училища, които обичат шахмата. Спортът за интелектуалци е любимо занимание на все повече деца и възрастни. Турнирът ще се ръководи от съдия по шах Боян Ангелов. Както на всеки турнир, организаторите от читалището са подготвили грамоти за всички участници, награди за спечелилите първите места и много други поощрения. В коледната атмосфера на галерия „Марин Гогев“ има всички условия за един силен турнир. На 16 декември 2011г. от 17.30 ч отново в галерия „Марин Гогев“ ще се срещнат приятели и съмишленици в друга насока-поезията. Пернишки поети ще четат свои стихове за всички приятели и любители на изящното слово. „Между есента и зимата“ е мотото на вечерта. Каним всички перничани на красиви мигове в навечерието на Коледа и Нова Година. Нека с добри думи от добри хора подсилим надеждите за по добър свят.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.