Отличиха пернишки поетеси в национален литературен конкурс

Вторник, 22 Ноември 2011 08:21
Първолета Маджарска
Пернишките поетеси Първолета Маджарска и Румяна Пелова бяха отличени в национален литературен конкурс. Инициативата се проведе в памет на Рада Казалийска. В журито, което определи най-добрите творби, участваха поетесата Ирина Александрова и актрисата Мара Чапанова. Председател бе писателката Божидара Цекова. Първолета Маджарска бе отличена в конкурса за поезия за стихотворението си „Татко е при корените на дъжда“. След нея бяха класирани Мартина Вичева от Сливен за стихотворението си „Картина“ и Румяна Пелова за творбата й „Хоризонт на самотата“. Поощрителни награди журито определи за Мария Гугалова от гр. Велинград и Милка Пиналска от с. Градина. За проза бяха отличени Светла Дамяновска от гр. Мездра за разказа ”Миросаното дърво”, Любомира Петрова от гр. Пазарджик за разказа „Избор” и Йорданка Начева от гр. Шумен за разказа „Сънят”. Поощрителни награди получиха Лина Коцева от гр. София за разказа „Просто живот”, Дамяна Карамитева от гр. София за разказа „Имало едно време… в Родопите” и Йорданка Господинова от гр. Кърджали – за поезия и проза.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.