Международният пленер по живопис „Арт студио”- Рударци

Четвъртък, 29 Септември 2011 12:59

РударциЧетринадесетото по ред международно АРТ-СТУДИО’11 ще се проведе от 01.10.2011г. до 09.10.2011г. в с. Рударци с тема „Пернишка палитра”.

 

Международният пленер по живопис „Арт студио”- Рударци продължава най-добрите традиции на пернишките пленери по изобразително изкуство, подпомага и стимулира творческата дейност на пернишките художници, разширява международните контакти на базата на културното сътрудничество на Община Перник с побратимени и партньорски градове от чужбина.

Участниците в АРТстудио’11 ще бъдат:

1. Армине Давтян

2. Васил Добренов

3. Даря Евтимова

4. Йоана Николова

5. Светослав Савов

6. Цицу Пиризи – Сардиния Италия

7. Петра Немцова – Пардубице Чехия

8. Андрей Сердюков – Балашиха Русия

9. Валерий Кошельов– Луганск Украйна

10. Светлана Денисова – Орша Белорус

11. Богомил Живков – Перник

12. Емил Попов – Перник

13. Петър Змийчаров – Пазарджик

14. Симеон Панайотов - София

Откриването на АРТ-СТУДИО’11 ще бъде на 03.10.11г. /понеделник/ от 18.00 ч. в почивната база на общината в с. Рударци

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.