МЛАДЕЖКИ ДОМ - МОШИНО открива новият творчески сезон 2011 – 2012 г.

Вторник, 27 Септември 2011 21:15

 

 

РМД Мошино
Под мотото: “ДА ПУСНЕМ ПТИЦИ - НАДЕЖДИ В ПРОСТОРА”, ще бъде открит творческия сезон в Малдежки дом  Мошино.

 

 

На 29 септември /четвъртък/ от 14.00ч. Районен младежки дом - Мошино ще открие новия творчески сезон 2011 – 2012г.

На открита сцена пред дома ще се представят децата и младите хора от всички любителски творчески състави и школи, атрактивни демонстрации ще направят участници в спортните клубове.

Дошлите на празника ще имат възможност да бъдат не само зрители, но и участници в него. С любезното съдействие на РИМ – Перник “врати ще отвори грънчарска работилница”, където ще се види, както красотата на този старинен занаят, така и всеки желаещ ще може да седне зад грънчарското колело, да усети магията на сътвореното и оживяването на глината в ръцете му.

На алеята за творчество деца и ученици ще изработват пъстри хвърчила, които в края на празника ще полетят в простора с посланието на надеждата за повече красота, доброта и светлина в душите и живота ни.

Районен младежки дом – Мошино кани всички деца и млади хора, които желаят да пеят, танцуват и спортуват да се включат във:

Ø Вокална група “Синева” – с музикален ръководител Д.Бърнев

Ø Детска вокална група “Хвърчило”- музикален педагог Елена Динева

Ø Състав за буфосинхрон “Тигретата” – ръководител Румен Искренов

Ø Фолклорен ансамбъл “Граово” – хореограф Александър Нецов

Ø Студио за илюзионно изкуство “Магика” – ръководител Маг Жиров

Ø Музикална школа по пиано – музикален педагог Славена Вражалска / от 5 до 18-годишна възраст /

Ø Школа за класически балет – художествен ръководител Татяна Андонова / за деца от 4 до 7 години /

Ø Хип-хоп /LADY STYLE/ - треньор Боряна Янкова

Младите почитатели на изкуството и спорта могат да се присъединят към клубовете по:

Ø Спортни и състезателни танци – СК”Надежда” с ръководител Людмила Янкова

Ø Зумба фитнес

Ø Джийт кун до– СК по бойни изкуства Ронин – Перник

Ø Тенис на корт и хокей на трева – СК”NGS”, треньор Руслан Стефанов

Ø Йога – инструктор Здравка Георгиева

Ø Аеробика, каланетика, тае бо – инструктор Радка Дързева

Всички, които търсят възможности за изява, нови приятели, нови предизвикателства с докосване до изкуствата или спорта са винаги добре дошли.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.