„22 разказа“ написа пернишки ендокринолог

Вторник, 09 Август 2011 12:15

Болница Рахила Ангелова
Популярният пернишки ендокринолог д-р Стойне Бузов издаде първата си книга. Пенсионираният лекар вече се е отдал на зеленчукопроизводството и писането на разказите.

Доктор Бузов пише отдавна. Дори като активно практикуващ лекар е печатал под псевдоним във вестник „Димитровско знаме“. Стойне Бузов има 57- годишна лекарска практика. Работил е в Многопрофилната болница „Рахила Ангелова“ и в профилакториума. В продължение на девет години е бил общопрактикуващ лекар, а от две години вече не работи и се занимава със зеленчукопроизводство в Рударци. Д-р Бузов заявява, че до края на живота си ще пише. Тази му книга е наречена „22 разказа“, което не е случайно, казва авторът. Според писателката Здравка Евтимова, която е писала предговора на книгата, призванието на доктора да лекува е съчетано с мощен талант. Прозата на Стойне Бузов ни прави в по - голяма степен хора, стопля сърцата ни и за теглото, и за радостта около нас. Тя създава у читателя рецептори за почтеност, настройва ни на такава вълна, че да улавяме силното и здравото у човека до нас, казва още Здравка Евтимова.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.