Пернишки художници показаха таланта си в международен пленер

Четвъртък, 04 Август 2011 12:18

Елена Темелкова
Художниците Валентин Топалов и Елена Темелкова представиха Перник и България на международен живописен пленер в република Черна гора.

Събитието е продължило десет дни и в него са взели участие над 50 художници от Черна гора, Хърватия, Словения, Сърбия, Германия, Италия, Турци, Франция и България. Пленерът се провежда за 8 път и става все по-значимо събитие в културния живот на Черна гора и на Европа, разказаха участниците. Преди години изявата започнала като частна инициатива, но днес вечеПленер в Черна гора основен организатор е община Биело Поле, а спонсорите стават все повече. Участниците получават всякакви удобства и необходими материали за рисуване. Имат възможност и да изживеят красиви и екстремни изживявания сред красивата природа на Черна гора. Едно от най-вълнуващите Пленер в Черна горабило рафтинг по река Лим. Атмосферата по време на пленера е изключително дружелюбна и предразполагаща към творчество, увериха българските художници. Творбите, създадени по време на пленера, се показват в поредица изложби в няколко града в Черна гора и се продават.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.