ПОЖАРИ

Сряда, 21 Март 2007 16:43
17 пожара са горели през вчерашния ден на територията на област Перник. При 11 от тях огънят е тръгнал от запалени сухи треви и храсти. Огнеборците са се отзовали и на сигнали за падащи предмети от покриви и стрехи на жилищни и обществени сгради. В резултат на силните ветрове са висели ламарини, антени и други опасни за преминаващите граждани предмети. Около 17:30 часа вчера вследствие на пожар в сухи треви и храсти е пламнала гората между селата Драгичево и Голямо,Бучино и квартал Владая.На пернишка територия са унищожени около 10 декара широколистна гора и 2 хиляди декара сухи треви и храсти. Благодарение на професионализма на служителите от областната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението, създадената добра организация и помощта на местните хора, Гражданска защита и служители на горското, пожарът е потушен и са спасени хиляди декара горски насаждения, жилищни и стопански сгради наблизо. Причините за огъня не са установени. По случая се води разследване, съобщиха от ОДП. Пак в късния следобед вчера в радомирското село Жедна е пламнал дървен навес в резултат на запалена и оставена без наблюдение суха трева. Изгорели са около 4 кубика дървен материал. Огнеборците са спасили от изпепеляване горски масив и няколко къщи. Неизправен туристически газов котлон е предизвикал пожар в апартамент на ул. “Младен Стоянов“ в Перник. Няма пострадали и ранени при инцидента, жилището като цяло е спасено.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.