УРАГАНЕН ВЯТЪР

Вторник, 20 Март 2007 17:42
Железен капак на улична шахта изпотороши почти цялата долна част на автобус „Сетра“, собственост на пернишка превозваческа фирма. Инцидентът стана около 13 часа на вътрешноградската магистрала срещу Професионалната гимназия по минно дело “Христо Ботев“.
Според Красимир Търнев - шофьор на автобуса само ретардерът струва 3-4 хиляди лева. Счупен е и десният ауспух на автобуса. На пътното платно са изтекли около 30 литра масло от двигателя и почти 60 литра антифриз.
След удара железният капак на шахтата, който според шофьора тежи 100 килограма, е изхвръкнал. За да не пострада друг водач Търнев и преминаващ наблизо гражданин са го поставили върху дупката. Когато екипът ни пристигна на мястото на инцидента се уверихме със собствените си очи, че капакът на шахтата е подвижен и се вдига при преминаването на всеки автомобил.
Според Румен Божков, собственик на фирмата, хубавото в случая е, че няма пострадали хора. По време на инцидента в автобуса е имало около 40 души, повечето от които деца, тръгнали на училище. Тъй като шахтите трябва да се поддържат от община Перник, след като направя необходимите консултации с органите на КАТ „Пътна полиция“ и ако се окаже,че някой не си е свършил работата, ще подам съдебен иск за изплащане на щетите, заяви Божков.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.