Пет пожара горяха през почивните дни

Петък, 27 Декември 2013 14:10

Пожарна
Пет пожара с материални загуби са възникнали през последните три дни в региона. В три от случаите причините са късо ел. съединение.

- Селскостопанска сграда е унищожена в радомирското с. Прибой. Пламъците лумнали вчера, около 13,45 ч. в махала „Кореа”. Причината е късо ел. съединение. Изгорели са покривна конструкция 100 кв.м., 50 кв. м. гредоред, хладилник и дървен материал. Няма пострадали хора и нанесени други материални щети.

- Отново късо ел. съединение е причината за пожар в кафе-аперитив в гр. Трън. Локалът пламнал вчера през нощта, около 10 минути след полунощ. Унищожени са вентилатор, канапета, дървена ламперия и стъкла на прозорци.

- Барака е изпепелена в радомирското с. Извор. Сигналът в местната пожарна е получен вчера, около 05,35 ч. Причината е късо ел. съединение. Изгорели са бараката и оборудването в нея – телевизор, компютър, ел. печка и различни документи. Няма пострадали хора.

- Неправилно ползване на нагревателен уред е в основата за пожар в къща в пернишкия кв. „Калкас”. Изгорели са 60 кв. м. покривна конструкция и домашно имущество. Пламъците са погасени от два противопожарни автомобила. Спасени са съседни жилищни и селскостопански сгради.

- Част от павилион за хранителни стоки е унищожен в гр. Трън. Причината не е установена, но се предполага умисъл. Пожарът тръгнал вчера малко след полунощ. Изгорели са част от конструкцията и обзавеждането в обекта. Местопроизшествието е посетено от служители на РУП – Трън. Работата по установяване на причините продължава.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.