Обраха апартамент посред бял ден в Изток

Сряда, 22 Април 2009 13:59
Кражба на стойност няколко хиляди лева реализираха неизвестни лица от апартамент на ул. „Рашо Димитров“ в пернишкия квартал Изток, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Деянието е извършено посред бял ден за времето от 7.20 часа до 18.20 часа вчера. Крадците са проникнали в жилището, след като отключили входната му врата. По данни на собственика оттам са изчезнали лаптоп, цифров фотоапарат, мобилен телефон, козметични продукти, сребърни бижута и 1000 лева в брой. По случая работят служителите от Второ Районно управление на МВР в Перник.
Шефът на Областната дирекция комисар Димитър Шереметев прогнозира преди около месец, че се очаква бум на кражбите и обирите. Причина за тревожната тенденция е световната икономическа криза, която доведе до обедняване на населението. През последните години част от кримиконтингента завъртя легален бизнес. Реализираните финансови загуби обаче са предпоставка за връщането на такива хора към старите си занимания. Затова от полицията препоръчват на гражданите да бъдат по-бдителни и отговорни към имуществото си. Сред начините да опазят ценностите си е поставянето на сигнално-охранителни системи, активиране на съседското наблюдение, заключване на входните врати и затварянето на прозорците.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.