Полицията задържа джебчийка

Понеделник, 16 Декември 2013 12:50

Полиция
Пернишки криминалисти задържаха джебчийка за кражба на чанта. Инцидентът е станал преди два дни на кооперативния пазар в пернишкия кв. "Изток". От магазин за домашни потреби е открадната дамска чанта с документи и апарат за кръвно налягане. 60-годишната продавачка била заета с клиенти и след като излезли забелязала, че й липсва чантата.

След подадения сигнал, служители от Второ РУП – Перник предприели разследване и много бързо белезниците щракнали около ръцете на 35-годишната С.Н. от столицата. Жената е криминално проявена, позната предимно с джебчийски кражби.

От полицията напомнят на гражданите, че преди Коледните и Новогодишни празници се активизират хората, извършващи джебчийски кражби. Това са и местни хора, но и гастрольори, които идват и си отиват или са на гости при техни близки. Крадците действат в местата с масово събиране на хора – пазари, тържища, големи магазини и супермаркети. Използват струпването на много хора, разсеяността на купувачи и продавачи и отнемат дамските им чанти, портмонета от джобове или от чанти и изчезват в тълпата. Джебчийките са предимно млади добре облечении дами, които трудно се различават сред много хора.

Необходимо е за по-голяма бдителност и внимание от страна на гражданите. Да не се оставят дамски чанти без надзор при пазаруване, да не се държат на едно място пари и документи, а по възможност това да става във вътрешни трудно достъпни джобове. Дамските чанти да са със затворени ципове и закопчалки и да се държат плътно притиснати към тялото. При забелязване на съмнителни лица или такива, които са направили опит или извършили подобно престъпление, да се сигнализира полицията на тел. 112 и по възможност да се запомнят отличителни белези на крадците, което ще спомогне за разкриване на престъплението.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.