Полицията задържа петима крадци

Четвъртък, 14 Ноември 2013 18:21

Полиция
  • Предишна
  • 1 of 4
  • Следваща
Пернишки криминалисти разбиха петчленна група, извършила множество кражби. Петимата ще отговарят за над 10 престъпления.

Група от пет човека, занимаваща се с кражби на части и вещи от моторни превозни средства, гориво, машини и инструменти  е разкрита от служители на Първо РУ „Полиция” – Перник. Органите на реда влезли в дирите на петчленната банда след половин месечно  следене. Събрани са данни за 10 кражби, извършени от криминално проявените В.Е./28 г./, С.А./24 г./, Б.С./24 г./, М.М./20 г./ и 16-годишен младеж.  Петимата действали на територията на гр. Перник  и задигнали множество акумулатори от автомобили, близо един тон дизелово гориво, ъглошлайфери, електрожени, бормашини, ел. проводници, метални предмети и катализатор от микробус „Пежо”. Деянията са извършени в рамките на около три месеца и половина. Част от откраднатите вещи са намерени и иззети. Открити са и инструментите, с които са разбивани колите и помещенията, както и маски, използвани при обирите. Конфискуван е лек автомобил „БМВ”, с който са прекарвани крадените вещи. Петимата са били задържани за срок от 24 ч. Някои от тях са изтърпявали ефективни присъди.

Работата по документиране на случаите продължава.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.