Убитият Алберто имал много провинения в училище

Вторник, 10 Март 2009 18:08
Убитият 15-годишен перничанин Алберто Йорданов е бил буен и недисциплиниран ученик. Поради тази причина той е записван последователно в няколко учебни заведения. Последното му наказание е за натрупани неизвинени отсъствия, без уважителна причина. През януари е преместен от Технологичната професионална гимназия „Мария Кюри“ в Професионалната гимназия по енергетика и минна промишленост „Христо Ботев“. Освен че е натрупал голям брой отсъствия от учебни занятия,Алберто е пречел на преподавателите по време на посещаваните часове и системно е унищожавал материалната база в учебното заведение,сподели директорът на технологичната гимназия Недялка Илиева. Ето защо педагогическият съвет е взел решение той да бъде наказан с преместване в друго училище. Преди два месеца момчето е записано като редовен ученик в минния техникум „Христо Ботев“.В предварителния разговор с дирекотра, Алберото е обещал,в присъствието на майка си ,повече да не повтаря стари грешки. Новината за смъртта на Алберто е съобщена на съучениците му от директора, в присъствието на педагогически съветник и класния ръководител. От утре професионалисти от фондация П.У.Л.С. и отдел „Закрила на детето“ ще работят поотделно със всяко от децата в класа. По инициатива на ръководството на учебното заведение ще бъде организирано мълчаливо бдение в памет на загиналото момче. Алберто е бил доста палав,но не се е различавал много от останалите, тинейджъри ,твърдят съседи от блока,където той е живял с майка си Цветелина. Според тях майка му и баща му са се оженили много млади и тръгнали на гурбет в чужбина.Детето е гледано и възпитавано от баба си и дядо си -родители на майка му.Било е материално задоволено нищо не му е липсвало. Родителите му са се разделили.Майката се върнала в България и отново продължила да се грижи за него.Баща му все още работи и живее в чужбина. През последните месеци от живота си Алберто отново се пренесъл при баба си и дядо си в центъра на Перник.Върнал се в родния си квартал,за да намери смъртта си.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар




ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.