Жестоко е убит ученик в Перник, откриха престъпника за по-малко от ден

Вторник, 10 Март 2009 17:21
15-годишният ученик Алберто Йорданов бе убит в Перник. Само за няколко часа полицията задържа 19-годишния извършител на тежкото престъпление – Владислав Владимиров. Инцидентът е станал на 8 март, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР комисар Димитър Шереметев.
На 8 март във Второ РПУ в квартал "Изток" е постъпил сигнал от майката на Алберто Йораднов, че от 22 часа на 7-ми март синът й не се е прибирал вкъщи. Той е обявен за местно издирване, много скоро бил открит и трупът на младежа. Криминалистите са установили, че мястото на жестокото убийство е къщата, в която е живеел извършителят. Тя се намира на улица "Луганск". След престъпното деяние Владислав е направил опит да запали стаята в жилището, където е умъртвил приятеля си. Убитият Алберто е бил регистеран в Детската педагогическа стая за няколко протиовообществени прояви. Според Владислав той системно е упражнявал физически тормоз над него, това е и вероятният мотив за посегателството върху живота на Алберто. Работата по случая продължава и Районната прокуратура в Перник. Убитото момче е единствено дете в семейството. Последно Алберто е учил в Гимназията по минно дело.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.