Разкриха убиеца на 27-годишния мъж от "Рудничар" за по-малко от 24 часа

Понеделник, 09 Март 2009 16:29
44-годишният Александър Кирилов, жител на квартал „Рудничар“, е убиецът на 27 годишния Мартин Петров, съобщиха от полицията. Трупът на младия мъж бе намерен в събота в района на спирка „Шахтьор“. Мотив за жестокото престъпление е стара междусъседска вражда. Само за 24 часа пернишките полицаи разкриха извършителя престъплението. На 7 март в полицията е подаден сигнал от случайно преминаващи граждани, че в района на „Шахтьор“, по посока Проучване има човешки труп, заровен в земята. По данни на полицията от пръстта са стърчали само краката на мъртвия. Трупът е идентифициран почти веднага, а по-късно е изпратен за аутопсия в Съдебна медицина. Служителите на реда са задържали 4-ма души за разпит. По данни на полицията те последни са имали контакт с Мартин Петров. При проведените разпити е установено, че единият от задържаните - Александър Кирилов е физическият извършител на убийството. Той е разпитан от съдия и с прокурорска мярка е задържан в ареста за 72 часа, информира регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов. Мартин е починал от удар с твърд предмет в областта на главата. По данни на полицията убийството е станало в четвъртък, в района на домовете на двамата мъже. След като го е убил, Александър е натоварил трупа на Мартин в собствения си автомобил и го е закарал до мястото, където го е заровил. Според разследващите убиецът е действал сам. Засега няма данни за помагачи в злодеянието. Враждата между двамата съседи датира от няколко месеца, когато убитият Мартин си е купил мощна уредба и по всяко време на денонощието, без да се съобразява с никого, я е пускал на максимум. Александър Кирилов е подал няколко жалби в полицията за този тормоз. Според близки и съседи на двамата от 4 месеца те въобще не са си говорили помежду си. Много често обаче, когато Александър е бил пиян, е отправял заплахи към Мартин, че ще плати на когото трябва, за да си реши проблемите. Никой обаче не взел думите му насериозно. Всички съседи са потресени от случилото се. Майката на Мартин е в шок. Той й е бил единствено дете. Преди няколко години е починал съпругът й. Тя е останала сама в жестоката си съдба. Не по-малко е засегнато и семейството на убиеца. Оттук нататък техният живот никога няма да е същият. Съпругата на Александър работи като санитарка в болницата, едната му дъщеря е студентка, а другата ученичка.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.