Стадион „Миньор“ - готов в края на ноември

Петък, 05 Септември 2008 19:28
Професионалният футболен клуб „Миньор“ ще може да играе домакинските си мачове на свой терен най-късно до 22 ноември. Това обяви днес кметът на Община Перник Росица Янакиева. В момента продължават ремонтните дейности на Стадион „Миньор“. Теренът и сградите бяха в лошо състояние, тъй като не са били полагани системни грижи при стопанисването им. Ето защо футболният отбор провежда подготовката си на терена на „Муталург“ в квартал Изток. Това предизвика объркване в часовете за тренировки на детско – юношеските отбори и младите спортисти от Училище „Олимпиец“. Предприятието за стопанисване на спортните имоти е изготвило нов график, по който всички футболни отбори в общината ще се ползват от стадиона в кв.Изток. Графикът включва още четири игрища, които се намират в селата Рударци, Дивотино, Кралев дол и в пернишкия квартал Бела вода. Спортното училище разполага със собствен транспорт и това ще улесни придвижването им до терените. В края на ноември възпитаниците на „Олимпиец“ ще могат да провеждат физическата си подготовка на стадион „Металург“ без проблеми. Засега преподаватели и възпитанници на школото трябва да са търпеливи и да приемат, че неудобствата за тях са неизбежни, но скоро ще свършат.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.