Ерик Сандинас стана лице на И АЗ МОГА

Петък, 14 Октомври 2011 09:56

Ерик Сандинас
Ерик Сандинас и Митко Кърнев
Ерик Сандинас и Митко Кърнев
  • Предишна
  • 1 of 3
  • Следваща
Неустоимият блус-рок китарист Ерик Сардинас, стана лице на И АЗ МОГА броени минути преди концерта си в София.

След като проведе изключително интересен мастър клас по китара по време на 6-тата музикална конференция SeeMe, Сардинас се запозна със социалната обвързаност на  българските музиканти чрез инициативи като И АЗ МОГА.

Не е нужно да ме убеждавате, искате ли да ме снимате още сега? С това мога веднага да направя нещо добро, не мислите ли?! Ще нося тениската и разказвам за Вас.”, каза Сардинас, като реши да стане част от популяризирането на I Can Too.

Свирилият на една сцена със Стив Вай - Сардинас, е забележителен с уникалните си изпълнения на живо, като понякога настройва неповторимата си метална китара по време на концерт. През 2000 г. китаристът левичар Сардинас претърпява изгаряне на лявата ръка. Сега той свири виртуозно и с дясната. По време на мастър класа по китара в SeeMe, Сардинас прави джем с Митко Кърнев (D2) – един от най-добрите български китаристи, известен с изпълненията си (както легендарния Джими Хендрикс) с лявата ръка.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.