ЗДРАВНА КАСА

Сряда, 21 Март 2007 16:42
Районната здравноосигурителна каса в Перник е сключила 250 договора със свои партньори. В момента касата работи с 43 аптеки на територията на областта. Предстоят нови споразумения с фармацевтите. Здравноосигурителната каса в Перник е сключила 81 договора с изпълнители на първична извънболнична медицинска помощ, 47 с изпълнители на специализирана извънболнична помощ и 5 с Медицински центрове. 101 стоматолога на територията на областта са се подписали, споразумения за работа с касата, както и 4 самостоятелни медико-технически лаборатории и едно ДКЦ. Договорни отношения имат и два медико-стоматологични центъра, 4 лаборатории към лечебни заведения за болнична помощ и 6 лечебни заведения. През тази година районната здравна каса ще работи с МБАЛ „Рахила Ангелова“ по 172 клинични пътеки, с МБАЛ Радомир по 45, със специализираната болница за активно лечение на белодробни болести и с тази в град Брезник по 6 клинични пътеки. С общинската болницата в Трън ще има пет пътеки. Създадената организация дава възможност на 100% от заявилите желание изпълнители на медицинска помощ да сключат договори преди крайния срок, който е 2 април, твърдят от РЗОК.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.