Ухапаните от кучета шест пъти повече в сравнение с миналата година

Вторник, 04 Август 2009 17:31
144 души са били имунизирани срещу бяс през първата половина на тази година. Те са ваксинирани, след като са били ухапани от кучета. Болшинството от пострадалите са жители на областния град. Шест пъти се е увеличил броят на ухапаните граждани през първите шест месеца на 2009 година спрямо същия период на миналата. Засега няма регистриран случай на бяс по хората, категорични са от РИОКОЗ - Перник. Специалистите обаче предупреждават всеки ухапан или одраскан от животно с неизяснен здравен статус, да потърси лекарска помощ. Раната трябва обилно да се промие с вода и сапун, след това трябва да се приложи йодна тинктура. Имунизацията трябва да се приложи при всички лица, за които има съмнение за контакт със заразено животно. При някои случаи се налага и противобесен имуноглобулин. В РИОКОЗ Перник са осигурени достатъчно количества ваксини.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.