За година и половина от кучета са ухапани 40 човека

Сряда, 15 Юли 2009 11:01
40 жители на региона са ухапани от кучета от началото на 2008 година до момента. Това съобщиха от Многопрофилната болница за активно лечение „Рахила Ангелова“. Половината от ухапаните са пострадали от домашните си любимци, а не от безстопанствени четириноги. Идвайки в спешното отделение на болницата, в повечето случаи пациентите не могат да кажат дали стопаните са ваксинирали своите кучета, кога им е слагана за последен път ваксина и каква точно инжекция им е правена. Тъй като има изрична заповед от страна на РИОКОЗ всички ухапани да се инжектират с протвобясна ваксина петкратно по специална схема, от януари до сега в Перник са направени около 500 такива ваксини. Те са безплатни за пациенттите, но иначе са много скъпо струващи медикаменти, казват лекарите. За сериозността на проблема от болничната управа са сезирали на два пъти администрацията. Отговорът оттам е, че има общинска програма за ограничаване на популацията на бездомните кучета и тя се изпълнява така, както е записано в документа.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар




ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.