Елдорадо изникна под Брезник

Неделя, 10 Юли 2011 01:42

Брезник
Откриха нова жила с 2,5 млн. тона златна руда. Истински златен град лежи под хълмовете на Брезник. В недрата на родния Ел Дорадо изникна ново находище на благородни метали, похвалиха се от канадската компания EurOmax Resources в официалния си уебсайт. Жилата съдържа около 2,5 млн. тона безценна руда. Очаква се от нея да бъдат добити около 463 хил. унции злато и 2,1 млн. унции сребро. Съкровищата са пръснати на площ от 1,5 кв. км на около 150 метра под земята. Всеки тон руда от новото находище ще дава по 3,03 грама злато и 8,9 грама сребро и други метали, съобщават канадците. Находището е на около 130 метра южно от сегашната мина. Проучването показало, че със сигурност ще се покажат и други златни жили, ако продължат да копаят още на юг.

Източник: Стандарт Нюз

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар




ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.