Избират изпълнител на лотове едно и четири на „Струма“

Сряда, 09 Март 2011 13:36

Автомагистрала
Днес стартира тръжната процедура за избор на изпълнител на Лот едно от магистрала „Стума“. След две седмици ще бъде обявена и процедура за определяне на фирмата, която ще реализира лот 4 на същата магистрала.

През втората половина на 2011 година се очаква да бъдат подписани договори и да започне изпълнение на големи пътни проекти- изграждане на пътища втори и трети клас, както и старт на изграждането на магистрала Струма. Това е заявил министър Росен Плевнелиев по повод отпочването на тръжни процедури за избор на изпълнители на лотове едно и четири на магистрала „Струма“. 200 милиона евро се очаква да бъде заемът, който страната ни ще вземе за магистрала „Струма“. Трасето на бъдещия аутобан е с приблизителна дължина 156 километра по направление на път Е-79. За него има прединвестиционни проучвания с утвърдено трасе, като изключение прави Кресненското дефиле. На 31 януари 2007 година е открита първата отсечка от магистралата, която е с дължина 19 километра - от Даскалово до Долна Диканя. Лот 2 от Дупница до Симитли е с дължина 45 километра. За него е подадена апликационна форма, но все още не съществува проект. Очаква се до края на 2011 да бъдат готови плановете и парцелирането на трасето, а през 2012 г. да бъдат извършени отчужденията и през 2013 г. да започне строителството. То ще продължи най-вероятно 25 месеца. От строителството на магистрала „Струма“ ще има реални икономически ползи за целия пернишки регион. На финал е съгласуването на новата държавна компания, която да се занимава със строителството на магистралите „Струма“, „Хемус“ и „Черно море“. То ще приключи до 16 март.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар




ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.