Отложиха пак делото за убийството на Ники Пора

Петък, 16 Януари 2009 11:56
Софийският апелативен съд върна за ново разглеждане делото за убийството на Николай Александров. Той е известен със 17-те опита да сложи край на живота си и с прякора Ники Пора. Мотивите на магистратите са допуснати процесуални нарушения по време на първия процес. На родителите на Александров не е обяснено от съдебния състав, че имат право да бъдат конституирани като частни обвинители и граждански ищци. Обвиняем по делото е бившият полицай Евстати Панев, роднина на убития. Той простреля младия мъж със законно притежаван пистолет „Макаров". Два дни след инцидента Николай почина. Майка му Агна бе ранена в ръката. Окръжната прокуратура повдигна обвинение по член 118 от Наказателния кодекс за убийство, извършено в състояние на силно раздразнение, предизвикано от пострадалия с употреба на насилие и тежка обида. В хода на делото формулировката бе променена в съответствие с член 119 - убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежна самоотбрана и Евстати Панев получи наказание пробация за една година, зарани нараняването на Агна. И обвинението, и защитата обжалваха присъдата. Родителите на Николай поискаха 100 000 лева обезщетение за нанесени неимуществени вреди и 20 хиляди за наранената ръка на Агна. Сега искът е за 220 000 лева. Вече са проведени разпити на свидетели, приети са експертизите, снети са показанията и на майката на Ники Пора. Новото съдебно заседание е насрочено за 5 март.Тогава ще бъде разпитан и бащата на убития мъж.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.